Tillbaka till alla evenemang

Self/less x Breathwork

FÖLJ MED PÅ EN RESA:

Låt andetaget visa vägen till frihet

Den här kvällen utforskar vi hur livet är när “Jag-tanken” skruvas ner. Tänk till exempel att få:

+ Tysta din inre kritiska röst.

+ Ett motgift till negativa känslor som ångest, oro och stress.

+ Ökad åtkomst till din inneboende kreativitet.

+ Flow-liknande tillstånd på beställning.

👁️ 👁️

“Jag-tanken” är modertanken till alla negativa tankar. Själva grundbulten till allt som håller oss tillbaka.

Målet med det vi kallar Self/less är att lära oss se “Jag-tanken” för vad den är (en tanke!) och öva på att minska den negativa påverkan den har i våra liv.

Till vår hjälp den här kvällen använder vi oss av Breathwork, ett mycket potent verktyg för att dyka djupare in i medvetandets mystiska värld.

  • Det vi menar med “Jag-tanken” är din tanke om dig själv (vi kan också kalla det egot, din självbild eller din sociala mask).

    Det finns en känd och mytomspunnen insikt om “Jag-tanken” som vi människor kan få, som handlar om att upptäcka att det är en illusion att det skulle finnas ett “jag”. I själva verket är hela jaget en tankeskapelse (i alla fall sett ur vårt eget subjektiva perspektiv.)

    Sakligt beskrivet är Jaget är något som vi lappar ihop av olika beståndsdelar som antingen är:

    1) Sinnesintryck (syn, hörsel, känsel, lukt eller smak).

    eller:

    2) Tankar (till exempel tanken om vårt namn, tankebilden av hur vi tror att vårt ansikte och vår kropp ser ut för andra, historier och berättelser om vilka vi är och inte är, varför vi har blivit dom, vilka vi vill bli osv).

    Vår förhoppning med det vi kallar Self/less är att göra det enklare att upptäcka och utforska vad det innebär i praktiken att hela Jaget är en tankeskapelse (spoilervarning: om du får en djupgående insikt om detta, som blir mer än bara en intellektuell förståelse, skulle många säga att du haft ditt “spirituella uppvaknande”).

  • Breathwork är ett samlingsord för olika andningsövningar där du medvetet och systematiskt jobbar med din andning.

    Det har blivit ett populärt fenomen senaste åren, men det är mer än bara en trend. Breathwork har sina tusenåriga rötter i österländska traditioner som Yoga, Tai Chi och Buddhism.

    Den typ av Breathwork som du får testa under denna workshop är ett kraftfullt andningsmönster som öppnar portarna till ditt undermedvetna och de mönster som formar ditt liv.

    Breathwork kan vara både en väldigt fysisk, spirituell och ibland psykedelisk upplevelse.

  • Vänta dig en kombination av Breathwork, kreativa metoder och annorlunda instruktioner för medveten närvaro, där den röda tråden är målet att hitta vägen till frihet från “Jag-tanken”.

    De praktiska övningarna kommer varvas med föreläsnings-liknande innehåll och samtal med utrymme för frågor.

    Vi kommer prata om den spirituella resan ur ett teoretiskt perspektiv: Vad är ett spirituellt uppvaknande, egentligen? Rent konkret alltså, förklarat på ett sätt så att den logiska och rationella hjärnan också förstår (okej, vi lovar i alla fall ett tappert försök…).

  • Det här eventet handlar om att utforska vad livet är när vi skruvar ner ”Jag-tanken”. Till vår hjälp använder vi oss av Breathwork.

    Mindre “jag-tanke” kan i sin tur öppna upp för obeskrivligt många fördelar. Det kan till exempel leda till:

    + Mindre negativ påverkan av vad andra tycker och tänker om dig.



    + Att kunna känna och bearbeta känslor på ett djupt plan.

    + Möjligheter att bearbeta och läka trauman du bär på.

    + Minskad stress, ångest, oro och sorg.

    + Hjälp med eventuella beroenden och missbruk.

    + Ökad känsla av frihet.



    + Starkare intuition.

    + “Flow-liknande” tillstånd på beställning.


    + Ökad kreativitet.

    + Känslor av djup tacksamhet och “bliss”.

    –––––

    Hittills har det genomförts relativt få vetenskapliga studier om Breathwork (jämfört med t.ex. Mindfulness), men i och med att intresset blivit så stort görs ett ökande antal studier och resultaten ser lovande ut. Tryck här för att ta del av en metaanalys från 2023 (en översyn av den vetenskapliga litteraturens gemensamma slutsatser).

  • Breathwork rekommenderas inte för personer som:
    • är höggravida
    • har epilepsi
    • har hjärtproblem

    Det här eventet passar troligtvis inte heller dig ifall du räds tanken på att få förlösande effekter på din spirituella resa.

    Workshopen är istället tänkt och skapad för dig som söker efter (eller upplever att du redan haft) ett ”spirituellt uppvaknande”.

    Vår övertygelse är att alla människor egentligen redan har ”vaknat upp” (men många gör ett bra jobb med att glömma bort just det). Med andra ord: du behöver inga särskilda förkunskaper för att delta.

    Om du läst fram till hit och fortfarande känner dig nyfiken och vill veta mer, kommer du med stor sannolikhet att stormtrivas och känna dig hemma här.

“Jag känner mig oerhört tacksam över att jag har upptäckt Breathwork och inte minst över det här sammanhanget. Vilka fantastiska människor det är som samlas här!”

— Deltagare feb 2024

“Jag önskar att alla skulle få möjlighet att prova det här. Helt otroligt, vilken grej! Det var länge sen jag kände så här mycket kärlek under samma kväll.

— Deltagare feb 2024

Din guide

Din guide under kvällen

  • Victor är den första som genomför Love Yogas utbildning för att bli en certifierad Breathwork-guide. Eventet denna kväll är en del av den praktiska slutexaminationen.

    Victors väg in i den spirituella världen var genom kreativitet. Han är en uppskattad föreläsare inom detta område med tidigare uppdrag i både nationella och internationella sammanhang.

    Han menar att ens personliga resa inom spiritualitet och kreativitet står i nära kontakt med varandra. Det finns en tydlig koppling och går man tillräckligt djupt i det ena kommer det leda till en förlösande effekt av det andra. Detta upptäckte han genom sitt tidigare arbete inom kreativa näringar, med uppdragsgivare som Svenska Fotbollförbundet, SJ och Friends. Victor har också genomfört många egna kreativitetsrelaterade projekt, som att arrangera en nyskapande musikfestival och att resa i ett tiny house på hjul, där han sökte efter och intervjuade Europas mest kreativa människor.

    Victor har bott utomlands i flera år och deltagit på många meditationsretreats och liknande sammanhang runtom i världen. Efter ett antal transformativa upplevelser startades en process som innebar en djupdykning med huvudet före i den spirituella världen.

    I rollen som guide uppmuntrar han till direkt inspektion av illusionen om egot. Victor menar att egot – vår självbild och våra sociala masker – är själva roten till de flesta (om inte alla) av våra problem.

Även med under eventet

  • Grundaren av Love Yoga.

    Maria har utvecklat en lärarutbildning i Breathwork och Victor är den första som genomför denna.

    Maria är med denna kväll främst som observatör, men kommer också att finnas till hands om någon deltagare behöver extrastöd.

 

Vi håller till i vår mysiga yogastudio på Sveagatan 6. Här skapar vi ett tryggt space tillsammans. Varmt välkomna!

Boka här ↓

Denna workshop är kostnadsfri för medlemmar (du som har ett månadskort eller terminskort).

Eventet har färre platser än vanligt för att säkerställa att det blir en bra upplevelse för alla deltagare. Se till att säkra din plats i tid för att inte missa chansen.

Du kan välja "Pay Later" i sista steget av bokningen om du vill boka nu, men betala senare.

Föregående
Föregående
30 maj

Love Mama (3/6)

Nästa
Nästa
1 juni

Yin x Yvonne