Tillbaka till alla evenemang

Hjärtlandet

  • Norrkällan i Vännäs Lägervägen 1 (se karta)

Hjärtlandet

Ett retreat för självkärlek

1200:-

1 555:-

Erbjudandet gäller begränsat antal platser (därefter ord. pris fram tills retreatet eller slutsålt).


Odla självkärlek, acceptans och närvaro

Kärlek är vår inneboende natur.

Här får du vända blicken mot din inre dialog och kärleksfullt lyssna på berättelser du har om dig själv. Vi har ett val i att inte följa och påverkas av alla tankar vi tänker. Men för att lyckas med det krävs närvaro, tålamod och självmedkänsla.

När vi klamrar oss fast i den vi tror vi måste vara istället för att vara den vi faktiskt är skapas en dissonans vilket i sin tur skapar självkritik och begränsande mönster.

Här får du lära dig visa kärlek till varelsen du tillfälligt bebor samtidigt som du ser var du upprätthåller egots intressen.

  • Vi har alla byggt upp självförsvar och masker som vi tror vi behöver för att överleva i den här världen. För att bli älskade, accepterade och för att passa in. Men maskerna är byggda på bekostnad av vår frihet, av vår äkthet och av vår ärlighet.

    Här får du med självkärlek börja ta isär egot och dess ständiga jobb att hålla dig borta från det öppna, fria nuet.

    Under retreatet utforskar vi kärleksfull vänlighet, medkänsla, empatisk glädje och jämnmod. Genom att förstå, använda och meditera på hjärtats fyra kvaliteter (en buddhistisk praktisering som kallas Brahmavihara) kan vi utveckla godhet och medkänsla för oss själva och alla levande varelser.

“Du är en fantastisk space holder och det var så vackert att se hur du skapade ett så tryggt och välkomnande rum för en grupp människor som inte känner varandra. Jag har varit på många retreats, men aldrig tidigare varit med om att deltagarna och energin i rummet varit så trygg från första början”


– Sofia P, deltagare på retreatet Vintervila december 2023.

Vad du kommer få uppleva:

  • Breathwork är en kraftfull andningsmeditation som öppnar portarna till ditt undermedvetna och de mönster som formar ditt liv.

    Förvänta dig en resa mot ökad emotionell frihet, där du tillåts känna och bearbeta känslor på ett djupt plan.

    Med den här kraftfulla andningsmeditationen får du kasta ljus över skuggor, hjälpa att läka obearbetade händelser och sår och få en ökad lust för livet.

  • Med en blandning av mjuka långa hållningar och intuitiv rörelse får du stimulera flödet genom kroppen samt reglera ditt nervsystem.

    Genom medveten närvaro, acceptans, visualisering och somatisk rörelse ökar möjligheten till direkt kända upplevelser, ett förkroppsligande.

    Under den här klassen får du på ett varsamt sätt närma dig hjärtat sväl som att röra dig genom linsen av självkärlek.

  • Meditation kan hjälpa oss kliva ur fängelset vi skapat för oss själva. De historier vi tror definierar vem vi är.

    Här får du minska ditt tankebrus och odla närvaro. Ge dig själv en stund av stillhet och en chans att återupptäcka lugnet som bor inom dig.

    Under det här retreatet utforskar vi hur vi kan få en ökad volym av självkävlek genom olika former av meditation.

  • Under dagen får du välja om du vill skriva fritt eller utifrån frågeställningar som Maria delar.

  • I mitten av dagen får du avnjuta en ayurvedisk vegetarisk lunch tillsammans (ingår i priset för detta dagsretreat).

    Herbalisten Emil Millkvist som driver Ayurveda Norrland lagar maten och berättar kort om fördelarna.

    Ayurvedisk matlagning är en kreativ läkekonst med rötter djupt förankrade i det antika Indien. Ayurveda har som mål att skapa harmoni och balans i kropp och själ, med en förståelse för att varje individ är unik och att mat är lika mycket medicin som näring.

    Principerna för ayurvedisk matlagning bygger på idén om att mat inte bara ska nära kroppen utan också balansera kroppens tre doshas (energityper): Vata, Pitta och Kapha.

    Genom att anpassa matvanor och råvaror efter säsong, individens unika konstitution och nuvarande obalanser, använder ayurveda mat som medicin för att förebygga sjukdomar, främja läkning och underhålla en allmän känsla av välbefinnande.

    Kryddor spelar en central roll, inte bara för att förhöja smaken utan också för deras medicinska egenskaper

    Ayurvedisk matlagning är mycket mer än bara tillagning av mat. Det är en levnadsväg som omfattar hälsa, näringslära och spiritualitet.

    Ayurveda lär oss att vår relation till mat ska vara medveten och med respekt, där matlagning och ätande ses som heliga handlingar.

    När maten fungerar som medicin försvinner behovet av annan medicin och vardagen blir ett sätt att skapa hälsa och välmående.

    Emil har en grund inom Ayurveda & ayurvedisk örtmedicin men har även studerat västerländsk örtmedicin, samt gjort en rad andra utbildningar inom Ayurveda & yoga, både i Sverige och i Indien.

    Kontakta oss om det finns önskemål om någon specialkost.

  • I en cirkel likasinnade delar vi berättelser och utbyter insikt och visdom med varandra.

    Vi lär oss om oss själva inte bara genom att dela, utan också genom att lyssna på andras berättelser. För många av oss finner vi att lyssnande är mer djupgående än att dela, det vi har gemensamt är trots allt alltid större än det som skiljer oss åt.

    Det är alltid valfritt om man ska dela eller inte.

Din guide

  • Grundaren av Love Yoga.

    Maria skapar en varm, stöttande och välkomnande miljö som tar dig djupare in i ditt själ(v)utforskande.

    Hennes klasser, workshops och utbildningar uppmuntrar till själsligt sökande, kreativitet och inre styrka - så du kan möta livet så generöst du bara kan.

    Maria är utbildad yogalärare i Restorative Yoga, Embodied Yin™, Embodied Flow™, Viryayoga™, samt utbildar sig i Somatic Stress Release™ och Katonah Yoga™. Hon är också utbildad Breathwork Healer, Reiki Master Teacher och Thai Yoga Massör.

    Maria har studerat healing och yoga på olika ställen runt om i världen och har förfinat sin egen medicin under egna år av självläkning.

 

Norrkällan i Vännäs

  • Vi håller till på Norrkällan på Lägervägen 1, Vännäs.

    Norrkällan är en plats, präglad av inspiration från den Norrländska miljön med närhet till natur och friluftsliv. En källa att hämta kraft och energi eller finna inspiration från det norrländska naturlivet.

  • SÖNDAG 2 JUNI
    10:00-17:00

    Dagen kommer delas in i block med kortare pauser utifrån behov.

    I mitten av dagen tar vi en längre paus, där vi avnjuter en vegetarisk ayurvedisk lunch tillsammans (vilket ingår i priset för detta dagsretreat). Kontakta oss om det finns önskemål om någon specialkost.

    Mer detaljerat schema kommer finnas för deltagarna när retreatet närmar sig.

  • Alla nivåer av deltagare är välkomna. Du behöver inga förkunskaper för att vara med, men förbered dig på att det bitvis kan bli en intensiv resa emotionellt.

    Breathwork rekommenderas dock inte för personer som är höggravida, har epilepsi eller hjärtproblem (hör av dig i förväg om detta innebär hinder för dig så hittar vi ett passande alternativ).

    Se gärna till att vara säker på att du vill delta före du bokar din plats. Anmälan är bindande (men platsen går att överlåta om du skulle få förhinder). Mer utförliga villkor finns länkade i sidfoten längst ner på sidan.

  • Ordinarie pris för att delta på detta retreat är 1555 kr. Priset gäller för en person och inkluderar också den ayurvediska lunchen.

    Just nu finns möjlighet att boka din plats med tillfälligt nedsatt pris:

    1200:-

    Obs! Detta gäller ett begränsat antal platser. Se mer info nedan i samband med bokningen.

Boka här ↓

Våra dagsretreat blir ofta fullbokade – se till att säkra din plats i tid för att inte missa chansen.

Du kan välja "Pay Later" i sista steget av bokningen om du vill boka nu, men betala senare.

  • Det finns två val:

    🎁 GÅVOBEVIS 1)  PERSONLIGT ANPASSAT + INSLAGET
    Du får ange namn på mottagaren + eventuell hälsning. Sen gör vi ett personligt anpassat gåvobevis, inslaget i ett fint paket, som kan hämtas på Love Yoga inom 1-2 arbetsdagar. Tillsammans med det får du även en liten bonusgåva (mer info kommer via mail).

    Pris: 95 kr

    💌 GÅVOBEVIS 2) DIGITAL PDF
    Du kan även få gåvobevis skickat till dig som PDF för egen utskrift.

    Pris: 0 kr

    GÖR SÅ HÄR
    Skicka ett mail till oss på hello@loveyoga.se efter avslutad bokning så löser vi önskat gåvobevis.

Föregående
Föregående
1 juni

Yin x Yvonne

Nästa
Nästa
3 juni

Metamorfos (3/3)