Tillbaka till alla evenemang

Metamorfos

Metamorfos

Kurs i tre delar:
en fördjupning i Breathwork

1200:-

1 555:-

Erbjudandet gäller begränsat antal platser (därefter ord. pris fram tills kursstart eller slutsålt).

KURSDATUM:
20 maj + 27 maj + 3 jun

+ Breathwork-video
att göra hemma


Genomgå en förvandling

Metamorfos är en metafor för transformation och en inbjudan till förändring.

Under den här Breathwork-kursen får du öva på ett aktivt nedbrytande av självkritik, orimliga förväntningar och narrativ som inte tjänar dig längre.

Allt för att komma ut på andra sidan – lite lättare, lite friare och lite snällare mot dig själv och din omvärld.

  • En larv som går in i en puppa måste först helt smälta samman för att sedan kunna återskapas som en fjäril. Det tar tid och är en omstrukturering av hela dens väsen. Precis så är det många gånger i våra personliga processer.

    Under den här kursen får du med hjälp av Breathwork lösa upp det som är för hårt hållet och istället tillåta ett smältande att ske.

    Breathwork tar oss in i vårt undermedvetna, för att ge oss ledtrådar, perspektiv och större klarhet. Efter en andningssession följer en lång vila där känslan av tid och rum ofta upphör existera. Det är här vi integrerar det som kommit upp till ytan och gör plats för omprogrammering av historier som loopat runt alldeles för länge i vårt kropssinne.

    Vi vill uppmuntra dig som vill gå kursen till att dämpa högljudda idéer om vad du önskar eller hoppas.

    Ett hinder för förändring kan vara att ha en tydlig bild om hur vi vill att någonting ska bli eller kännas. Vi vet aldrig vad något blir men om vi stannar i det som är så kan vi lära oss navigera tryggt genom alla känslor och händelser. Jag menar inte att det är fel att ha en intention eller mål, utan undvika att vi klamrar oss fast vid hur vi tar oss dit och vad dit egentligen är. Det är då vi fastnar i koncept och idéer om framtiden och missar möjligheten att vara närvarande för annat längs vägen.

    En förändring är inte en önskan om att vara någon annanstans, det är en pågående process som kallas livet och det är upp till oss hur närvarande vi vill vara i den processen.

    Allt föds från tystnad, mörker och stillhet.

    Här får du öppna ögonen och se magin i det enkla, det som alltid är närvarande bara du tittar.

  • Kursen hålls under tre måndagar:

    TRÄFF 1
    20 maj (18:30–20:30)

    TRÄFF 2
    27 maj (18:30–20:30)

    TRÄFF 3
    3 juni (18:30–20:30)

  • De kända fördelarna är att Breathwork kan:


    + Tillåta dig att känna och bearbeta känslor på ett djupt plan.

    + Ge möjligheter att bearbeta och läka trauman du bär på.

    + Lugna ditt nervsystemet.

    + Minska din stress.

    + Lindra din ångest, oro och sorg.

    + Ge stöd vid missbruk och beroende.

    + Stärka din intuition.

    + Öka din kreativitet.

    + Leda till djup avslappning.

    + Leda till känslor av djup tacksamhet och “bliss”.

    + Insikt i var vi hindras av vårt ego.

    + Mystiska upplevelser som är svåra att förklara och inte heller alltid behöver en förklaring.

    (vi listar bara sånt som vi kan bekräfta genom egna upplevelser)

    –––––

    Hittills har det genomförts relativt få vetenskapliga studier om Breathwork (jämfört med t.ex. Mindfulness), men i och med att intresset blivit så stort görs ett ökande antal studier och resultaten ser lovande ut. Tryck här för att ta del av en metaanalys från 2023 (en översyn av den vetenskapliga litteraturens gemensamma slutsatser).

  • Alla nivåer av deltagare är välkomna, du behöver inga förkunskaper för att vara med.

    Breathwork rekommenderas dock inte för personer som är höggravida, har svår panikångest, epilepsi eller hjärtproblem.

“Maria har ett unikt sätt att skapa en trygg sammanhållning och en tillåtande atmosfär i något som kan kännas sårbart.”


— Medlem hos Love Yoga

Vad du kommer få uppleva:

  • Breathwork är ett potent verktyg för att komma djupare in i medvetandet och med medkänsla börja ta isär egot och dess ständiga jobb att hålla dig borta från det öppna, fria nuet.

    Vi har alla byggt upp självförsvar och masker som vi tror vi behöver för att överleva i den här världen. För att bli älskade, accepterade och för att passa in. Men maskerna är byggda på bekostnad av vår frihet, av vår äkthet och av vår ärlighet.

    Med den här kraftfulla andningsmeditationen får du kasta ljus över skuggor, hjälpa att läka obearbetade händelser och sår och få en ökad lust för livet.

    Breathwork är en aktiv meditationsteknik som öppnar upp för flöde på platser där stagnation finns. Man kan säga att den förflyttar fokus från huvudet till kroppen.

    Den typ av Breathwork som vi gör under kursen är ett kraftfullt andningsmönster som öppnar portarna till ditt undermedvetna och de mönster som formar ditt liv.

    Vi startar alltid i en cirkel för att skapa en trygghet bland deltagarna i rummet. Därefter får du liggandes ner andas aktivt en längre stund följt av en lång vila där känslan av tid och rum ofta slutar existera. Vi avslutar sedan i cirkel där det är valfritt att dela om man vill.

  • Vilan efter den aktiva andningen är där magin sker, här får du ibland med guidning och ibland helt fritt navigera genom den inre terrängen.

    Stöttad i vila minskas stimuli så att vi kan landa i det enkla - där helheten kan upplevas, där tystanden är värdefull och där tid och rum kan expandera.

    Djup Vila motverkar utbrändhet och neutraliserar överstimulans samtidigt som det ger fokus och klarhet.

  • I en cirkel med likasinnade delar vi berättelser och utbyter insikt och visdom med varandra.

    Här sker en del av den viktiga integrationen efter en Breathwork. Det är en stund att landa, lyssna och kanske prata. Det är en värdefull stund som knyter ihop den gemensamma såväl som den personliga resan vi varit på.

    Vi lär oss om oss själva inte bara genom att dela, utan också genom att lyssna på andras berättelser. För många av oss finner vi att lyssnande är mer djupgående än att dela, det vi har gemensamt är trots allt alltid större än det som skiljer oss åt.

    Det är alltid valfritt om man ska dela eller inte.

Din guide

  • Grundaren av Love Yoga.

    Maria skapar en varm, stöttande och välkomnande miljö som tar dig djupare in i ditt själ(v)utforskande.

    Hennes klasser, workshops och utbildningar uppmuntrar till själsligt sökande, kreativitet och inre styrka - så du kan möta livet så generöst du bara kan.

    Maria är utbildad yogalärare i Restorative Yoga, Embodied Yin™, Embodied Flow™, Viryayoga™, samt utbildar sig i Somatic Stress Release™ och Katonah Yoga™. Hon är också utbildad Breathwork Healer, Reiki Master Teacher och Thai Yoga Massör.

    Maria har studerat healing och yoga på olika ställen runt om i världen och har förfinat sin egen medicin under egna år av självläkning.

“Du har gett mig så många insikter och nya perspektiv på livet och på vad det är att va en människa. Du är bäst! Hoppas du kommer fortsätta hålla såna här kurser tills du är riktigt, riktigt gammal så att så många som möjligt får vara med. Innerligt tack för allt!”

— Deltagare på tidigare viloevent

 

Vi håller till i vårt mysiga hus på Sveagatan 6. Här skapar vi ett tryggt space tillsammans. Varmt välkommen!

  • Vad fint om du funderar på att ge den här kursen som en gåva!

    Det finns två val om du vill ha hjälp med paketering:

    🎁 PERSONLIGT ANPASSAT GÅVOBEVIS – INSLAGET
    Formulär med frågor om önskad mottagare / hälsning etc kommer efter avslutad bokning. När du har besvarat det kan gåvobeviset sedan hämtas på Love Yoga inom 1-2 arbetsdagar (mer info kommer via mail).
    Pris: 95 kr

    💌 DIGITALT GÅVOBEVIS
    Du kan även få gåvobevis skickat till dig som PDF för egen utskrift. Det finns då tomma fält för mottagare / hälsning etc. Nedladdningsbar länk skickas till dig efter avslutad bokning.
    Pris: 0 kr

    GÖR SÅ HÄR
    Skicka ett mail till oss på hello@loveyoga.se efter avslutad bokning så löser vi önskat gåvobevis.

Boka här ↓

Våra kurser har begränsat antal platser och blir ofta fullbokade – se till att säkra din plats i tid för att inte missa chansen.

Du kan välja "Pay Later" i sista steget av bokningen om du vill boka nu, men betala senare.

Föregående
Föregående
19 maj

Breathwork för par x Samklang

Nästa
Nästa
21 maj

Nuet x Victor