Tillbaka till alla evenemang

Te-Ceremoni x Apoteket!

En rituell meditation med te-plantan i centrum

Ta en paus från den hektiska vardagen och var med om en unik upplevelse av stillhet och samvaro. Det här är en ceremoni som inte bara bjuder på värmande te, utan också en resa in i djupet av dig själv.

Låt herbalisten Emil Millkvist guida dig genom en meditation, där du i medveten närvaro får möta den mest populära drycken i världen (efter vatten förstås) på ett nytt och kreativt sätt.


Det här eventet
är en del av:

Apoteket!

Popup @ Love Yoga
17-20 april

  • Vi blev minst sagt peppade när vi hörde talas om att herbalisten Emil Millkvist (en himla spännande person!) håller på att starta igång en ÖRT-/TE-BAR och att han vill skapa en mötesplats för alla som vill lära sig mer om växternas magiska värld.

    Vi bjöd upp till dans och efter ett par möten med Emil föddes idén om att göra en popup. Sagt och gjort – i mitten på mars gästade han oss på Love Yoga och den 17-20 april är det dags igen.

    Arbetsnamnet för den här satsningen är Apoteket!

    Varken vi eller Emil vet nog exakt vad det kommer bli i slutändan, men en sak är säker – vi hoppas att dessa pop-ups bara är en början…

  • Vänta dig en guidad meditation där du får chans att möta te-plantan på ett annorlunda och nytt sätt.

    Genom medveten närvaro utforskar vi vad som händer i kroppen och hur våra olika sinnen påverkas, samtidigt vi som dricker te tillsammans.



    Förhoppningen är att du kommer inspireras att själv utforska och uppskatta te-plantans magiska egenskaper på ett djupare plan framöver.

    

Te är mer än bara en dryck – det är en tidlös ritual med rötter djupt förankrade i kulturen främst i öst, men även i väst. 

Från buddhistiska munkars användning under meditation och de kända ritualerna inom japansk och kinesisk kultur, och vidare till brittiska "afternoon tea". Te har länge varit och är än idag för många en tydlig väg till närvaro och välbefinnande.

    Under den här te-ceremonin bjuder Emil Millkvist in dig att möta denna medicinalväxt utifrån dom verktyg och erfarenheter han byggt upp genom åren (se mer info om Emil längre ner)

  • Alla nivåer av deltagare är välkomna, du behöver inte några förkunskaper för att vara med.

Din guide

Din guide under eventet

  • Emil har länge intresserat sig för växternas magiska värld och har hunnit nörda ner sig ordentligt under åren.

    Han har en grund inom Ayurveda & ayurvedisk örtmedicin men har även studerat västerländsk örtmedicin, samt gjort en rad andra utbildningar inom Ayurveda & yoga, både i Sverige och i Indien.

    Just nu går han en 3-årig utbildning i Holotropic Breathwork med Stanislav Grof och driver sedan ett tag tillbaka Apoteket! och AyurvedaNorrland.

“Örter och växter har varit en del av vår kultur lika länge som vi har varit människor. Det känns drömmigt att Emil ska göra det här gästspelet hos oss och dela med sig av sin kunskap om hur man kan

integrera naturens läkning i sitt vardagliga liv.”

— Teamet på Love Yoga

 

Vi håller till i vårt mysiga hus på Sveagatan 6. Här skapar vi ett tryggt space tillsammans. Varmt välkomna!

Boka här ↓

Denna workshop är kostnadsfri för medlemmar (du som har ett månadskort eller terminskort).

Special-events som detta blir ofta fullbokade – se till att säkra din plats i tid för att inte missa chansen.

Du kan välja "Pay Later" i sista steget av bokningen om du vill boka nu, men betala senare.

Föregående
Föregående
20 april

Yin x Yvonne

Nästa
Nästa
23 april

Nuet x Victor