Tillbaka till alla evenemang

Self/less

Self/less

Utforska nya vägar till frihet från “Jag-tanken”

Det här är en workshop där vi tar upp något som har potential att radikalt förändra din idé om vem du är och vad som håller dig tillbaka.

Här får du möjlighet att lägga grunden till att göra upp med den ständigt närvarande ”jag-tanken”. Tänk dig att få tysta din inre kritiker, leva ett friare liv och kunna uppnå flow-liknande tillstånd på beställning.

Du som deltar (och lyssnar uppmärksamt) får här ett löfte: efteråt kommer du veta att frihet finns tillgänglig i nuet och att du alltid kan återvända hit.

Här och nu.

Och nu. Och nu…

  • Det vi menar med “Jag-tanken” är din tanke om dig själv (vi kan också kalla det egot, din självbild eller din sociala mask).

    “Jag-tanken” är modertanken till alla negativa tankar. Den är själva grundbulten till allt som håller oss tillbaka.

    Målet med det vi kallar Self/less är att lära oss se “Jag-tanken” för vad den är (en tanke!) och öva på att minska den negativa påverkan den har i våra liv.

    Vänta dig en kombination av annorlunda meditations-övningar och kreativa metoder, där den röda tråden är målet att hitta vägar till frihet från “Jag-tanken”.

    Här kommer du att utmanas och uppmuntras till direkt inspektion av din “sanna natur”. Du kommer få öva på att se dig själv och andra människor, bortom sociala masker.

    De praktiska övningarna kommer varvas med föreläsnings-liknande innehåll och samtal med utrymme för frågor.

    Vi kommer prata om den spirituella resan ur ett teoretiskt perspektiv: Vad är ett spirituellt uppvaknande, egentligen? Rent konkret alltså, förklarat på ett sätt så att den logiska och rationella hjärnan också förstår (okej, vi lovar i alla fall ett tappert försök…).

  • Eventet handlar alltså om att utforska vad livet är när vi skruvar ner ”Jag-tanken” och därigenom öppnar upp för ett antal olika fördelar.

    Mindre “jag-tanke” kan i sin tur till exempel leda till:

    + Mindre negativ påverkan av vad andra tycker och tänker om dig.



    + Att kunna känna och bearbeta känslor på ett djupt plan.

    + Möjligheter att bearbeta och läka trauman du bär på.

    + Minskad stress, ångest, oro och sorg.

    + Hjälp med eventuella beroenden och missbruk.

    + Ökad känsla av frihet.



    + Starkare intuition.

    + “Flow-liknande” tillstånd på beställning.


    + Ökad kreativitet.

    + Känslor av djup tacksamhet och “bliss”.

  • Denna workshop passar dig som söker efter (eller upplever att du redan haft) ett ”spirituellt uppvaknande”.

    Vår övertygelse är att alla människor egentligen redan har ”vaknat upp” (men många gör ett bra jobb med att glömma bort just det). Med andra ord: du behöver inga särskilda förkunskaper för att delta.

    Om du läst fram till hit och fortfarande känner dig nyfiken och vill veta mer, kommer du med stor sannolikhet att stormtrivas och känna dig hemma här.

“Om man lär sig att medvetet skruva ner ‘Jag-tanken’ finns friheten alltid nära till hands.

Ofta är det lättare sagt än gjort, men långt ifrån omöjligt.

Under den här workshopen kommer jag göra ett seriöst försök att sammanfatta illusionen om egot och dela

det viktigaste som jag någonsin lärt mig…”

Victor Hillebjörk, som guidar under detta event

“A human being is a part of the whole, called by us ‘Universe’, a part limited in time and space. He experiences himself, his thoughts and feelings as something separate from the rest — a kind of optical delusion of his consciousness. The striving to free oneself from this delusion is the one issue of true religion. Not to nourish it but to try to overcome it is the way to reach the attainable measure of peace of mind.”

– Albert Einstein

Din guide

Din guide under eventet

  • Victors väg in i den spirituella världen var genom kreativitet. Han är en uppskattad föreläsare inom detta område med tidigare uppdrag i både nationella och internationella sammanhang.

    Han menar att ens personliga resa inom spiritualitet och kreativitet står i nära kontakt med varandra. Det finns en tydlig koppling och går man tillräckligt djupt i det ena kommer det leda till en förlösande effekt av det andra. Detta upptäckte han genom sitt tidigare arbete inom kreativa näringar, med uppdragsgivare som Svenska Fotbollförbundet, SJ och Friends. Victor har också genomfört många egna kreativitetsrelaterade projekt, som att arrangera en nyskapande musikfestival och att resa i ett tiny house på hjul, där han sökte efter och intervjuade Europas mest kreativa människor.

    Victor har bott utomlands i flera år och deltagit på många meditationsretreats och liknande sammanhang runtom i världen. Efter ett antal transformativa upplevelser startades en process som innebar en djupdykning med huvudet före i den spirituella världen.

    I rollen som guide uppmuntrar han till direkt inspektion av illusionen om egot. Victor menar att egot – vår självbild och våra sociala masker – är själva roten till de flesta (om inte alla) av våra problem.

 

Vi håller till i vår mysiga yogastudio på Sveagatan 6. Här skapar vi ett tryggt space tillsammans. Varmt välkommen!

Boka här ↓

Denna workshop är kostnadsfri för medlemmar (du som har månadskort eller terminskort).

Eventet har färre platser än vanligt för att säkerställa att det blir en bra upplevelse för alla deltagare. Se till att säkra din plats i tid för att inte missa chansen.

Du kan välja "Pay Later" i sista steget av bokningen om du vill boka nu, men betala senare.

Föregående
Föregående
29 februari

Djupet

Nästa
Nästa
2 mars

Yin